Homepage SR Boeken Museum Reeuwijk Zoekresultaat

Zoekresultaat:    Boter- en Kaasbereiding   (in veld: Ondertrefwoord)     

Aantal gevonden publicaties : 10   (uit: 911)


Uitgebreid zoeken
Gesorteerd op:  Recordnummer

Klik op publicatie voor vergroting en meer informatie

1. Recordnummer: 1495  
Bedrijf van de zelfkazers in Utrecht en Zuid-Holland
Boerenbedrijf -- Boter- en Kaasbereiding           (1938)    [Schiere, C.]
Verhandeling om inzicht te krijgen in de structuur van het bedrijf van de zelfkazers.
Kaascontrolestation voor volvette kaas;  
 

2. Recordnummer: 1506  
Handleiding voor de bereiding van Goudsche kaas
Boerenbedrijf -- Boter- en Kaasbereiding           (1911)    [Hylkema, H.B.]
Beknopte handleiding voor het bereiden van Goudse kaas
Van Bentum & Zoon;  
 

3. Recordnummer: 1516  
Historie van de kaas- en boterbereiding in de Rijnstreek
Boerenbedrijf -- Boter- en Kaasbereiding           (± 1990)    [Karssen, Cock]
Geschiedenis van het kaas- en boterbereiding op de boerderij in de Rijnstreek
Stichting Kaasmuseum;  
 

4. Recordnummer: 1542  
Hard van binnen, rond van fatsoen - geschiedenis van de Nederlandse kaascultuur
Boerenbedrijf -- Boter- en Kaasbereiding           (1994)    [Vernooij, Aad]
Beknopte inleiding over kaasbereiding en kaashandel in Nederland
Het Nederlands Zuivelbureau;  
 

5. Recordnummer: 1574  
Zelfkazerij van Midden-Nederland - een onder zoek naar haar voortbestaan
Boerenbedrijf -- Boter- en Kaasbereiding           (1956)    [Kooy, G.A.]
Onderzoek naar de factoren die een rol spelen bij het voortbestaan van het kaasmaken op de boerderij in het Utrechts-Hollands veengebied
Van Gorcum;  
 

6. Recordnummer: 1692  
Spectrum kaasatlas
Boerenbedrijf -- Boter- en Kaasbereiding           (1985)    [Eekhof-Stork, Nancy]
Na een algemene inleiding over de bereiding van kaas worden historische bijzonderheden over en hedendaagse methoden van bereiding van allerlei soorten in afzonderlijke landen besproken. Afgesloten wordt met tips voor het zelf maken van kaas en kaasrecepten
Het Spectrum;  
 

7. Recordnummer: 1890  
Kort leerboek voor de bereiding van Goudse boerenkaas
Boerenbedrijf -- Boter- en Kaasbereiding           (1952)    [Adema, K.]
Handleiding voor het bereiden van Goudse kaas op de boerderij. Met een beschrijving van alles wat bij het kaasmaken van belang is.
Bond van Kaasproducenten;  
 

8. Recordnummer: 1976  
Rondom boerenkaas
Boerenbedrijf -- Boter- en Kaasbereiding           (1986)    [Haven, M.C. van der]
Informatie over de bereiding van boerenkaas
Bond van Boerderij-Zuivelbereiders;  
 

9. Recordnummer: 2165  
Veertig jaar - De Bond van Kaasproducenten in de wenteling der tijden
Boerenbedrijf -- Boter- en Kaasbereiding           (1954)    [Wijnen, A. van]
Uitgave ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan. Beschrijving van de geschiedenis van het kaasmaken op de boerderij in het Groene Hart en het verhandelen van de kaas
Joh. Mulder;  
 

10. Recordnummer: 2172  
Kaas uit het Hart - Praktijkboek voor kaasmakers en kaasliefhebbers
Boerenbedrijf -- Boter- en Kaasbereiding           (2008)    [Riet, Jos van]
Praktijkboek kaasmaken, inclusief receptuur, maak ook inzicht in de geschiedenis van het kaasmaken en de eerste kaasmarkten
Stichting Groene Hart;  
 

 

Uitgebreid zoeken

Laatste wijziging binnen getoonde publicaties: 10 oktober 2020